VÆGGEN

VÆGGEN er en interaktiv multitouch skærm, der inviterer dig til at opleve og fortælle om Københavns fortid og nutid gennem et gigantisk billedunivers.  

Hvad er VÆGGEN?

Som et drømmebillede toner byen frem i 3D på den store skærm. Dine håndbevægelser får storbyens gader til at glide sømløst fra bydel til bydel over multi-touch-skærmen, og du kan gå tæt på det, som interesserer dig mest. VÆGGEN åbnede i april 2010 på Kongens Nytorv og har siden stået på en række pladser i byen. I 2015 har den gennemgået en opdatering og fornyelse og vil i de kommende år stå på Dantes Plads nær Stormgade 18, hvor det nye Københavns Museum åbner i begyndelsen af 2018.

Gigantisk billedunivers

VÆGGEN er opbygget af 4 multitouch plasmaskærme med en samlet længde på 12 meter, som giver dig adgang til en opdagelsesrejse i Københavns fortid, nutid og fremtid. Interfacet er opbygget af en blanding af materiale fra museets samlinger og nye fotos af byen. Når du står foran VÆGGEN kan du navigere rundt i cityscapen og få adgang til yderligere materiale i projektets store bagvedliggende database.

Klik historierne frem

Alt hvad du ser i VÆGGENs univers er klikbart og åbner op ind til yderligere billeder om same tema eller sted i byen. Du kan lade sig føre med af nysgerrighed over for det, du opdager undervejs, eller du kan bevidst vælge at forfølge bestemte spor.

Giv dit billede af København

Du kan selv uploade dine egne billeder og film til VÆGGEN, kommentere på de medier, der allerede findes eller give din stemme til kende i en videoblog, der optages direkte ved skærmen. Ved at tage del i VÆGGEN er du med til at udbygge fortællingen om København og den københavnske kulturarv. Det kan gøres både ude ved VÆGGEN og her fra websiden.

Intentionen med VÆGGEN

HVEM STÅR BAG VÆGGEN?

Samarbejdspartnere og sponsorer

VÆGGEN er udviklet er i et samarbejde mellem:

 

VÆGGEN er blevet til med støtte fra Københavns Kommune, Arbejdsmarkedets Feriefond og Kulturarvstyrelsen. En række enkeltpersoner, firmaer og institutioner bidrager desuden til VÆGGEN.

 

Gå på opdagelse i den kæmpe billeddatabase og upload dine billeder.

 

Åbningstider

VÆGGEN står på Dantes Plads overfor Glyptoteket. Fra den 27. november 2015 er den åben hver dag fra kl. 8.00-22.00.

Udforsk VÆGGENs billeder her.

På VÆGGEN kan du være med til at fortælle dine københavner- eller frederiksberghistorier, se de billeder andre brugere har lagt på VÆGGEN og dykke ned i museets store billedarkiv om København.

Nuværende udstilling i VÆGGEN

I VÆGGENs sidemontre kan man i øjeblikket opleve en udstilling om Dantes Plads’ historie før og nu og få et indblik i arkæologiske metoder anvendt til udforskningen af Københavns forhistorie.